Westkust bereikt
Door: Alwina
08 Augustus 2018 | Canada, Prince Rupert
We gaan terug naar Smithers (een zwarte beer steekt voor ons de weg over) en gaan verder naar het westen via kleine plaatsjes.
Bij Hazelton bezoeken we een dorp van de First Nations en dan gaan we door naar Terrace, waar we 3 nachten op een camping in een provincial park gaan staan. We nemen een dagje rust en gaan op de feestdag van de provincie Brittisch Columbia net als de locale mensen naar een groot meer met strandje. De volgende dag gaan we naar het Nisga'a Lavabed Memorial park dat op First Nation grond ligt. Behalve van de prachtige natuur genieten we ook van de natuurlijke hot spring en nemen we een heerlijk warm bad in de hottub. En dat is lekker als de camping geen douche heeft en alleen een dumptoilet.
We zijn nu in de havenplaats Prince Rupert aangekomen. We hebben geluk met het weer want het is hier zonnig en 20 graden. Meestal hangt hier mist en regent het. We hebben de oude zalm inblikfabriek bezocht. Morgen een dagje in de grote stad (het heeft wel 12.500 inwoners) doorbrengen voor we donderdag op de ferry naar Vancoucer Island gaan.
10 Augustus 2018 - 21:14
Cor En Paulien:
Hoi beide, wat leuk om jullie weer te volgen tijdens deze mooie reis. Fijn dat jullie zo genieten en het wachten op vissende beren wordt beloond. Hartelijke groetjes vanuit Gorredijk. -
10 Augustus 2018 - 21:11
Cor En Paulien:
14 Augustus 2018 - 15:55
Reiny:
Mooi avontuur! Dat van die beren zo dichtbij vind ik wel griezelig!